VISUAL

Razsejani rak dojk

Čeprav umrljivost za rakom dojk pada in je preživetje bolnic (in redkih moških bolnikov) z rakom dojk vedno boljše, pa žal še vedno ne ozdravijo vsi. Pri četrtini bolnic kljub vedno uspešnejšemu zgodnjemu odkrivanju in zdravljenju bolezen ni povsem obvladana. Takrat govorimo o razsejanem raku dojk. Vendar pa tudi pri spopadanju z njim nismo nemočni. Z novimi načini zdravljenja, predvsem sistemskega, tudi razsejano bolezen dobro obvladujemo. Razsejan rak dojk je postal kronična bolezen, zdravljenje pa bogata skladovnica najrazličnejših orožij proti raku.

Več o razsejanem raku dojk v publikaciji Onkološkega inštituta Ljubljana Razsejani rak dojk.

Več informacij lahko poiščete tudi na novi spletni strani Metastatski rak dojk, ki jo je podprlo farmacevtsko podjetje Pfizer in kjer bolnice in njihovi svojci lahko poiščejo dodatne informacije o zdravljenju in odgovore na svoja vprašanja.

Posnetek pogovora o razsejanemu raku dojk z dr. Simono Borštnar je dostopen tudi na spletnem YouTube kanalu Europa Donna Slovenija.

Potek zdravljenja