Teki in hoja za upanje 2018

Tek in hoja za upanje

Vabljeni, da se nam pridružite na enem izmed športno-humanitarnih dogodkov Tek in hoja za upanje, ki bodo v okviru letošnjega rožnatega oktobra potekali v Radečah, Zagorju ob Savi, Novem mestu, Novi Gorici, Slovenski Bistrici, na Jesenicah in v Postojni. Obujte si športne copate in poskrbite za svoje zdravje.

V Europi Donni se zavedamo, da telesna dejavnost zmanjšuje tveganje za nastanek raka dojk in drugih vrst raka. Zato je eden glavnih ciljev združenja osveščanje o pomenu zdravega načina življenja in gibanja za zdravje posameznika. V rožnatem oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk,, že vrsto let organiziramo netekmovalne humanitarne teke pod skupnim imenom Tek in hoja za upanje, ki so namenjen gibanju, druženju in zbiranju sredstev.

• 28. september 2018: Drevo srca v Radečah; ob 13. uri na Podružnici OŠ "Marjana Nemca" Svibno; ob 16. uri Radeška tržica in mini cici pohod s srcem od Tržnice do Veseljaka v Radečah
  • 1. oktobra 2018: 7. tek in hoja za upanje Zagorje; Europark v Zagorju ob Savi. Prijave od 9. do 10. ure. Pričetek teka ali hoje ob 10. uri; Zbrana donacijska sredstva bodo namenjena za nakup motivacijskega modula za rehabilitacijski pripomoček Moto med 2
  • 4. oktober 2018; Tek in hoja za upanje v Novem mestu, start ob 16. uri v parku Portoval v Novem mestu, na zelenici pod Tušem. Sodeloval bo NIJZ z meritvami telesne sestave in kratkim individualnim svetovanjem.
  • 6. oktober 2018: 6. goriški tek in hoja za upanje 2018 v Novi Gorici, Trg Evrope od 9:30 dalje, točno na stičišču Nove Gorice in Gorice.
  • 11. oktober 2018: Pohod za upanje, nezahtevna pot od Belvederja do Strunjana in nato po Parenciani nazaj do Belvederja. Dobimo se ob 10. uri dopoldan, na parkirišču Belveder nad Izolo.
  • 13. oktober 2018: Tek in hoja za upanje v Slovenski Bistrici, dobimo se ob 10.00 uri. Start teka in hoje bo izpred OŠ Pohorskega Odreda Slovenska Bistrica, trasa poteka skozi Grajski park Slovenska Bistrica. Z nami bodo tudi predstavniki Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan.
  • 15. oktober 2018: Tek in hoja za upanje Jesenice
  • 20. oktober 2018: Tek in hoja za upanje - Pohod v okolici Postojne zbor ob 9. uri pred hotelom Kras
  • 24. oktober 2018Pohod v rožnatem oktobru v okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito," zbor ob 14. uri pred Azilnim domom na Viču.

Za večletno podporo pri izvedbi dogodkov Tek in hoja za upanje se zahvaljujemo družbi Mercator. Pivovarna Laško Union z vodo Zala že tradicionalno pomaga pri uresničevanju projektov Europe Donne, ki želijo opozoriti na pomen gibanja, druženja in humanitarnosti.Humanitarne dogodke Tek in Hoja za upanje pa so podprli tudi na zdravstveni zavarovalnici Vzajemna.