Rožnati izziv

Pridružite se rožnatemu izzivu!

Rožnati izziv

V Slovenskem združenju Europa Donna se zavedamo pomena gibanja in zdravega načina življenja, ki prispevata k boljšemu počutju, zmanjšujeta stres in tveganje za nastanek mnogih bolezni. Za vas smo pripravili rožnati izziv, pridružite se nam in poskrbite za svoje zdravje!

Skozi različne športne aktivnosti bomo zbirali dele rožnate pentlje, do konca akcije pa bomo iz sedmih delov sestavili celoto – rožnato pentljo.

Vsak košček rožnate pentlje predstavlja posamezno športno aktivnost (tek, nordijska hoja, plavanje, curling, lokostrelstvo, pohod, supanje/veslanje). Za vsak košček rožnate pentlje, oziroma športne aktivnosti so razpisani trije termini, tako da lahko vsak najde čas, ki mu najbolj ustreza.

Z različnimi športnimi aktivnostmi spodbujamo udeležence k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, skrbi za zdravje, hkrati pa lahko spoznavajo nove športne aktivnosti in se družijo. Pridobivanje posameznih koščkov rožnate pentlje pa ima tudi humanitarno noto. Vsaka pentlja bo posvečena eni izmed bolnic, ki je aktivno v procesu zdravljenja.

Športne aktivnosti, ki sestavljajo rožnati izziv so:

Pohodi

Pohodi so organizirani tako, da so po zahtevnosti prilagojeni različnim sposobnostim. Na pohodih so dobrodošli vsi, ki želijo spoznati različne kraje po Sloveniji. Čas izvedbe pohodov je skozi vse leto. Del pentlje se osvoji ob udeležbi na kateremkoli pohodu/izletu organiziranemv okviru Europe Donne. O točnih datumih in lokacijah pohodov bomo obveščali preko elektronske pošte, spletne in Facebook strani Europe Donne.

Rožnati izziv - Pohodi

Supanje in veslanje

Veslanje in supanje poteka na Ljubljanici. V kanuju imamo vedno usposobljenega krmarja, tako da se lahko tudi brez predznanja podamo na veslanje. Pri supanju stojimo na supu (deski) in z veslom veslamo po strugi. Datumi za supanje in veslanje so vezani na vremenske pogoje, aktivnost se izvaja od maja do junija.

Veslanje in supanje

Curling

Curling je šport podoben balinanju, s to razliko, da se igra na ledu s težkimi kamni. Naučili se bomo osnov in se zabavali.

Tek in hoja

Tek pomirja in sprošča, zmanjšuje stres, dviga samodisciplino in krepi naše telo. Ne zahteva dodatne športne opreme, dovolj je udobna obutev in nekaj našega časa. Začetniki bodo tekli na 1 km, izkušenejši tekači pa se bodo podali na 3 ali 5 km progo.

Rožnati izziv - Tek in hoja

BONUS: aktivna udeležba na enem izmed tekov Europe Donne, DM teku in Ljubljanskem maratonu.

Lokostrelstvo

V okviru rožnatega izziva se bomo spoznale tudi z lokostrelstvom, se naučile prijeti lok in ustreliti puščico v tarčo.

Rožnati izziv - Lokostrelstvo

Nordijska hoja

Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Je enostavna in primerna za vse starostne skupine.

Plavanje

Največja prednost plavanja je delovanje celega telesa. Pri plavanju izboljšujemo vzdržljivost, gibljivost in moč. Plavanje deluje tudi proti stresu in krepi dihalni in srčno-žilni sistem. Sedmi košček pentlje bomo osvojili s plavanjem v termah, morju ali jezeru.

Bonus del pentlje

V kolikor se udeleženci izziva ne morejo udeležiti nobenega od treh datumov za posamezno športno aktivnost, lahko del pentlje pridobijo preko bonusa. Bonusi bodo vključevali različne športne aktivnosti, točni datumi bodo sporočeni naknadno.

Sprejmite Rožnati izziv in poskrbite za svoje zdravje!

Telesna dejavnost naj bo prilagojena našim zmožnostim. Pomembno je, da se po vadbi dobro počutimo in postopno zvišujemo intenzivnost.

Vse aktivnosti bomo skrbno beležili. Po vsakem opravljenem izzivu bo udeleženec po elektronski pošti prejel del pentlje. Med izzivi se bomo pripravili tudi različna presenečenja, tako da akcijo pozorno spremljajte.

Prijave

Sekcija za gibanje in šport Europe Donne vabi posameznice in posameznike, da se priključijo izzivu zbiranja rožnatih pentelj. Prijavite se preko spletne prijavnice ali izpolnjene prijavnice (.pdf), ki jo izpolnjeno pošljete po elektrosnki pošti na sportna@europadonna.si ali po pošti na naslov Europa Donna, Vrazov trg 1, 1000 Ljubljana.

Ambasadorji

V rožnatem izzivu bodo sodelovali tudi ambasadorji projekta, ki se bodo na posameznih športnih disciplinah pridružili udeležencem. Z nami bodo: Ana Marija Mitič, Vid in Domen Valič, Brigita Bukovec, Nada Kozjak, Barbra Drnač, Jure Košir, Alenka Dovžan, Jana Koteska.

Sekcija za gibanje in šport

Sekcijo za gibanje in šport pri Europi Donni vodi Rebeka Potočnik (sportna@europadonna.si). Spremljajte spletno in facebook stran Europe Donne, kjer vas bomo obveščali o aktualnih aktivnostih in dogodkih.

V sodelovanju z partnerji

Curling klub Olimpija Ljubljana Curling klub Olimpija Ljubljana