Sekcija za gibanje in šport

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Oblike rekreacije športne sekcije Europa Donna Slovenija v letu 2018:

• Rožnati izziv
  • Vadi Rad: brezplačna telovadba za Fakulteti za šport v Ljubljani, vsak ponedeljek in sredo od 18. - 19. ure. Vadba poteka pod vodstvom študentov kineziologije, prilagojena potrebam žensk po zdravljenju raka dojk in rakov rodil. Obvezne prijave na sportna@europadonna.si.
  • Brezplačna vadba v okviru programa EVA. Poteka v ciklusih po 12 tednov (naslednji začetek novembra 2018; naslednji ciklus pomlad 2019). Poteka na Fakulteti za šport v Ljubljani, ob torkih in četrtekih med 18. in 19. uro pod vodstvom kineziologa, obsega še predavanja in evalvacijo. Vaditeljica se ga lahko udeleži enkrat. Obvezne prijave na sportna@europadonna.si
  • Joga- prilagojeno delo za bolnice; joga poteka v treh sklopih skozi vso leto v Ljubljani.
  • Pilates/ joga na dislocirani enoti v Slovenski Bistrici poteka ob sredah med 18.30 in 19.30.
  • Veslanje in supanje po Ljubljanici.

Pridružite se nam!

Sekcijo za gibanje in šport pri Europi Donni vodi Rebeka Potočnik, na aktivnosti sekcije se lahko prijavite preko elektronske pošte sportna@europadonna.si. Spremljajte spletno in facebook stran Europe Donne, kjer vas bomo obveščali o aktualnih aktivnostih in dogodkih.