visual

Ujemi pravi trenutek - to je sreča.

Europa Donna

Sekcija za gibanje in šport

Sekcija za gibanje in šport

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Upoštevamo sposobnosti in pričakovanja

V sodelovanju s športnimi strokovnjaki bomo za vsako posameznico izdelali »špoortni karton« gibalnih sposobnosti in telesnih značilnosti. Z njim bomo vsaki posameznici določili primerno aktivnost glede na njene sposobnosti in pričakovanja. Članice bodo pred začetkom in ob koncu vadbe izvedle krajše testiranje, pridobljeni rezultati pa bodo pokazali napredek.

Aktivnosti v letu 2016

V letu 2016 je bila športna sekcija zelo aktivna. Na DM teku za ženske so članice sekcije za gibanje in šport premagovale razdalji pet in deset kilometrov. V maju so skupaj z drugimi podporniki podprle akcijo Cancel Cancer litovskega maratonca Dinsa Vecansa, ki je v 28 dneh, v 28 evropskih mestih zaporedoma pretekel 28 maratonov. Članice pa smo s sočasnim tekom na vzporedni tekaški stezi pretekle 38 kilometrov.

Rožnati mesec oktober je bil poleg številnih akcij ozaveščanja podprt tudi s športnimi aktivnostmi. Teki in hoje za upanje so že tradicionalno potekali v Dolenjskih Toplicah, Slovenski Bistrici, Zasavju in Novi Gorici.

Ekipa za gibanje in šport je rožnati oktober končala z aktivno udeležbo na Fun teku v okviru Ljubljanskega maratona. V sredini decembra smo se udeležili še 13. dobrodelnega teka Božičkov, ki je potekal v parku Tivoli v Ljubljani.

Načrtovane aktivnosti v letu 2017

V Slovenskem združenju Europa Donna se zavedamo pomena gibanja in zdravega načina življenja, ki prispevata k boljšemu počutju, zmanjšujeta stres in tveganje za nastanek mnogih bolezni. Za vas smo pripravili rožnati izziv, pridružite se nam in poskrbite za svoje zdravje!

Osrednja aktivnost sekcije za gibane in šport se začne z aprilom. Skozi aktivnosti Rožnatega izziva bomo pridobivali kondicijo in krepili medsebojne odnose v sedmih različnih disciplinah in zbirali dele rožnate pentlje, do konca akcije bomo iz sedmih delov sestavili celoto – rožnato pentljo.

Z različnimi športnimi aktivnostmi spodbujamo udeležence k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, skrbi za zdravje, hkrati pa lahko spoznavajo nove športne aktivnosti in se družijo.

Več o Rožnatem izzivu.

Jesenski meseci bodo poleg aktivnosti rožnatega oktobra in aktivne udeležbe na Fun teku in Ljubljanskem maratonu temeljili na aktivnem mreženju z ostalimi športnimi organizacijami.

Športne aktivnosti Europe Donne po Sloveniji, ki potekajo skozi vse leto

  • Joga za članice (že več let) – prilagojeno delo za bolnice; poteka celo leto v treh sklopih v Ljubljani.
  • Veslanje v sodelovanju s Kajakško Zvezo Slovenije; poteka od maja do oktobra.
  • Telovadba na Fakulteti za šport v Ljubljani.
  • Telovadba v prostorih Europe Donne v Slovenski Bistrici.
  • Pohodi, teki po celotni Sloveniji.

Pridružite se nam!

Sekcijo za gibanje in šport pri Europi Donni vodi Rebeka Potočnik (sportna@europadonna.si). Spremljajte spletno in facebook stran Europe Donne, kjer vas bomo obveščali o aktualnih aktivnostih in dogodkih.