Sekcija za gibanje in šport

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Oblike rekreacije športne sekcije Europa Donna Slovenija v letu 2019:

• Vadi Rad: brezplačna telovadba za Fakulteti za šport v Ljubljani. Vadba poteka pod vodstvom študentov kineziologije, prilagojena potrebam žensk po zdravljenju raka dojk in rakov rodil. Obvezne prijave na sportna@europadonna.si.
  • Brezplačna vadba v okviru programa EVA. Poteka v ciklusih po 12 tednov (naslednji ciklus pomlad 2019). Poteka na Fakulteti za šport v Ljubljani pod vodstvom kineziologa, obsega še predavanja in evalvacijo. Vaditeljica se ga lahko udeleži enkrat. Obvezne prijave na sportna@europadonna.si
  • Joga- prilagojeno delo za bolnice; joga poteka v treh sklopih skozi vso leto v Ljubljani.
  • Pilates/ joga na dislocirani enoti v Slovenski Bistrici poteka ob sredah med 20. in 21. uro
  • Veslanje in supanje po Ljubljanici v poletnih mesecih.
  • Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič članicam Europe Donne nudi brezplačno kopanje za dve uri v času od 4. februarja 2019 do 15. februarja 2019 in od 4. marca 2019 do 29. marca 2019, vsak četrtek in vsako sredo med 13.30 in 15.30 uro, pri čemer se med 14.00 in 14.45 izvaja vodna vadba, ko kineziolog iz roba bazena vodi gibalne vaje za kopalce v vodi.

Pridružite se nam!

Sekcijo za gibanje in šport pri Europi Donni vodi Rebeka Potočnik, na aktivnosti sekcije se lahko prijavite preko elektronske pošte sportna@europadonna.si. Spremljajte spletno in facebook stran Europe Donne, kjer vas bomo obveščali o aktualnih aktivnostih in dogodkih.