visual

Ujemi pravi trenutek - to je sreča.

Europa Donna

Rožnati oktober 2017

Rožnati oktober 2017

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje. V Europi Donni vsako leto oktobra pripravimo številne aktivnosti, s katerimi želimo obeležiti rožnati oktober, osveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Napovednik Rožnatega oktobra

Novinarska konferenca

Četrtek, 28. september 2017 ob 10. uri: Novinarska konferenca: Napoved in predstavitev Rožnatega oktobra 2017 v Kavarni Čuk v Ljubljani, ki jo bodo oktobra krasile črno-bele fotografije razstave “Lep je dan”.

Rožnate pletenine

Rožnate pletenine 2017

Četrtek, 5. oktobra 2017, ob 16.00 uri
(dan osveščanja od 10. - 18. ure, ovijanje 16. - 18 ure) ovijanje dreves v rožnate pletenine v Ljubljani v Parku Zvezda. Drevesa bomo v rožnate pletenine ovijali tudi po drugih krajih po Sloveniji. Spremljajte naša obvestila na spletni strani in Facebook profilu.

Nogometna tekma Slovenija : Škotska

NZS in Ruropa Donna

Nedelja, 8. oktober 2017 ob 18. uri: stadion Stožice, Ljubljana - reprezentančna nogometna tekma Slovenija : Škotska, kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018; v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije vas vabimo, da se nam pridružite na reprezentančni tekmi, ki bo obarvana v rožnato in bo nosila posebno dobrodelno noto. 

Humanitarni koncert ”The Frajle”

Humanitarni koncert The Frajle

Sobota, 14. oktober 2017 ob 19.30: v dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru humanitarni koncert ”The Frajle” in Europa Donna. V okviru koncerta bomo zbirali sredstva za pomoč ob nakupu naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani.

Rožnati oktober v Državnem zboru Republike Slovenije

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, bomo članice Europe Donne v družbi podpornikov že tretje leto zapored obiskale Državni zbor Republike Slovenije in poslancem opozorili na pomen stabilnega zdravstvenega sistema, ki ne rešuje samo življenj, ampak vpliva tudi na izboljšanje kakovosti življenja in ekonomskega statusa bolnikov, njihovih družin in družbe kot celote. Na tokratni obisk bomo k aktivnemu sodelovanju povabili vse zaposlene v Parlamentu in Državnemu svetu.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško

RK Celje Pivovarna laško

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo dve svoji tekmi v oktobru, ki jih bo odigral doma, posvetila rožnatem oktobru in osveščanju o raku dojk. Del kupnine od prodaje vstopnic za tekmo lige prvakov 14. oktobra, z rokometnim klubom Meshkov Brest in tekmo v Seha ligi 21. oktobra 2017, z rokometnim klubom Vardar, bo namenila za pomoč ob nakupu naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani. RK Celje bo celotno sezono v gostovanju odigral v rožnatih dresih, ki jih bodo konec sezone dobrodelno dražili in izkupiček namenili Europi Donni. Prav tako bodo replike dresov na voljo v njihovi trgovini in del kupnine bo namenjen Europi Donni.

Rožnato obarvana košarkarska tekma

Že tretjič se rožnatemu oktobru pridružujejo košarkarji, ki imajo letos prav posebno prelomnico, saj nosijo novo ime, in sicer Petrol Olimpija. V sredo, 25. oktobra 2017, ob 18.30 v Stožicah, se bosta v okviru evropske FIBA Lige prvakov pomerila KK Petrol Olimpija ter nemški Medi Bayreuth. Na tej tekmi bosta prav posebno mesto dobila Europa Donna in rožnata barva.

Dobrodelna gledališka predstava ”Življenje je vrednota!”

Življenje je vrednota

Petek, 20. oktober 2017 ob 20 uri: V Narodnem domu v Mariboru dobrodelna gledališka predstava ”Življenje je vrednota!” v izvedbi Katja Dance Company.

Mercator in akcija Ustavi se in podpri Europo Donno

Mercator Ustavi se

V trgovinski dejavnosti se zaradi specifičnosti dela pretežno zaposlujejo ženske. V Mercatorju, kot največjem zaposlovalcev v Sloveniji, je zaposlenih kar 7.296 žensk oz. 77,3 % vseh zaposlenih. Ker si želijo, da se tudi one ustavijo in naredijo nekaj zase, bodo v drugem delu aktivnosti Ustavi se namenili pozornost ozaveščanju o raku dojk. Od 24. 8. do 29. 9. 2017 bodo podprli slovensko združenje Europa Donna - združenje za boj proti raku dojk, ki si že 20 let prizadeva, da bi vse ženske, ki zbolijo za to boleznijo dobile takojšnje in učinkovito zdravljenje, celostno podproro in rehabilitacijo ter da v teh težkih trenutkih ne ostanejo same.

Rožnati oktober v sodelovanju z blagovno znamko Marx 

Marx majice

Jana Koteska, prepoznavna članica Europe Donne, je posebno za Rožnati oktober v sodelovanju z blagovno znamko Marx oblikovala 3 različne majice s pozitivnimi sporočili: I can & I will (Zmorem in bom); Pink Warrior (rožnati bojevnik/ca) in Love is your Power (Ljubezen je tvoja moč). Izbrala je močna sporočila ter jih zapisala v angleškem jeziku, ker bodo majice na voljo tudi v drugih državah. Majice so narejene iz organskega bombaža, ter tako še posebej prijazne naši koži. Z nakupom majice boste del kupnine namenili delovanju Europe Donne, za kar se vam že v naprej zahvaljujemo. Te ljubke majice, ki bodo zaznamovale letošnji Rožnati oktober, bodo na voljo v vseh prodajalnah Sportina, od sredine septembra dalje.

Roza Bosch gospodinjski aparati 

Bosch roza gospodinjski aparati - Europa Donna

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje bo v obdobju od 15. septembra do 15. novembra 2017 od vsakega prodanega aparat Bosch v roza barvi doniralo Slovenskemu združenju Europa Donna. Ne glede na prodano količino navedenih aparatov je minimalni znesek donacije 1.000 €.

»Pink Ribbon« mobilni telefon

Pink Ribbon Telekom in Samsung
Telekom Slovenije in Samsung že vrsto let v rožnatem oktobru, mesecu, ki je tradicionalno posvečen osveščanju o raku dojk, podpirata Združenje Europa Donna Slovenija s posebno različico mobitela »Pink Ribbon«. Z akcijsko ponudbo bosta združenju tudi letos namenila 10 evrov od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon s pametno zapestnico SBS.

Mobilna aplikacija Breast Test

Že zelo dobro znana mobilna aplikacija Breast Test, ki spodbuja samopregledovanje, bo letos doživela oblikovno in vsebinsko posodobitev. Od oktobra dalje bo na voljo nova možnost beleženja telesne dejavnosti.

Roza oktober v Hoferju

Roza oktober v Hoferju

Hofer Slovenija se že drugo leto zapored pridružuje aktivnostim rožnatega oktobra. Ves oktober lahko v Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji z nakupom šampinjonov v roza embalaži prispevate 10 centov za aktivnosti združenja Europa Donna. Celoten izkupiček bomo namenili za pomoč ob nakupu naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani.

Modrčki v trgovini Rebel

Modrčki Rebel

V oktobru je vsak modrček brez kosti v trgovini Rebel dobrodelen. Z nakupom modrčkov brez kosti različnih blagovnih znamk boste prispevali sredstva v sklad Europe Donne. Ob vsakem nakupu boste prejeli menstrualni koledarček ter vabilo k redni uporabi aplikacije Breast Test, ki vas bo vsak mesec spomnila na samopregledovanje dojk.

Zala in rožnati oktober

ZalaOktober bo zopet obarvan v rožnate pentlje, ki so posvečene osveščanju o zdravem načinu življenja in o pomenu preventivne pri ohranjanju zdravja. Pivovarna Laško Union z vodo Zala podpira tudi letošnje tradicionalne teke in hoje za upanje ter se priključujejo sodelovanju z Rokometnim klubom Celje.

 

 

Družba Petrol v rožnatem oktobru zaključuje akcijo »Povezani v osveščanju«

Petrol Povezani v Osveščanju

Družba Petrol je letos poleti za svoje zaposlene, v sodelovanju z združenjem Europa Donna Slovenija in podjetjem Porsche Slovenija, zasnovala akcijo »Povezani v osveščanju«, s katero so ženskam, zaposlenim na Petrolu, na njihovem delovnem mestu zagotovili informacije o pomenu zdravega načina življenja, preventivi in zgodnjem odkrivanju raka dojk. V sklopu akcije so s pomočjo mobilne posvetovalnice s strokovno ekipo, ki jo sestavljata zdravnik in predstavnica združenja Europa Donna, obiskali ženske na prodajnih mestih Petrola širom Slovenije. Akcija se zaključuje v rožnatem oktobru, ko bodo v poslovni stavbi Petrola v Ljubljani posvet omogočili še preostalim zainteresiranim zaposlenim.

Osebne znamke z motivi Europe Donne

Tudi letos bomo rožnati oktober obeležili z osebnimi znamkami Europe Donne, ki so nastale v sodelovanju s Pošto Slovenije. Izdelanih je 5000 osebnih znamk vrednosti A z motivi Europe Donne. Znamke so na voljo na sedežu Europe Donne.

Europa Donna avtobus Ljubljanskega potniškega prometa

V Ljubljani se bomo v rožnatem oktobru in tudi v novembru na progah mestnega avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa vozili s posebnim Europa Donna avtobusom. Avtobus letos krasijo prav posebni fantje, ki s svojimi športi izkazujejo podporo Europi Donni. Po Ljubljanskih ulicah nas bodo tako nagovarjali nogometaši, rokometaši in košarkarji ter prepoznavne barve Europe Donne. V oktobru bodo ob četrtkih (12., 19. in 26.) med 11. in 14. uro na avtobusu tudi posebne svetovalke Europe Donne, ki bodo osveščale potnice in potnike o preventivi in zdravem načinu življenja. Točne linije rožnatega avtobusa spremljate na našem Facebook profilu.

Dobrodelana kava in kosila

Letošnji oktober bosta pospremili še dve dobrodelni akciji. V Kavarni Čuk v Ljubljani bo vsaka kava dobrodelna, v restavraciji Soba 102 v Ljubljani pa bodo dobrodelna kosila, ki bodo vsebovala šampinjone.

Broške s posebnim spročilom

Broške

Letos imam še eno prav posebno sodelovanje z oblikovalko Vanjo Mihelič, ki je prirpavila posebne broške srčke/dojke z brazgotino. Najdete jih v trgovini Ika ali Soma design. Od vsakega prodanega srčka gre del kupnine Europi Donni.
 

Pan-evropska konferenca

Pan-evropska konferenca

Od petka 27. do nedelje 29. oktobra 2017: V Ljubljani gostimo Pan-evropsko konferenco evropske zveze Europa Donna, ki se je udeležuje okoli 200 predstavnic 47 članic velike družine Europa Donna.

Teki in hoja za upanje

Stonoga - Tek in hoja za upanje

  • Petek, 8. september 2017: Društvo ko-RAK.si v sodelovanju s partneri pripravlja tradicionalni tek in hojo v Novi Gorici “5. goriški tek in hoja za upanje”. Tek bo del celodnevne prireditve, start teka bo ob 17 uri, prijave pe že od 15. ure dalje.
  • Nedelja, 1. oktober 2017, ob 15. uri. 6. tek in hoja za upanje v Zagroju ob Savi. Zasavki varstveno delovni center Zagorje ob Savi že 6. leto zapored organizira Tek in hojo za upanje v zagorskem Europarku z namenom, da se čim več ljudi različnih generacij osvavešča o pomenu zdravega načinu življenja, pomenu samopregledovanja dojk in kje najti vire podpore in pomoči, če do bolezni pride.
  • Sobota, 7. oktober 2017, ob 10. uri: Letos bom prvič prisotni s tekom in hojo za upanje tudi v Radovljici. Dobimo se ob 10. uri in vas vabimo na voden sprehod po Radovljici, zbor bo pred Ljudsko univerzo v Radovljici.
  • Sobota, 14. oktober 2017, ob 9. uriTek in hoja v Vavti vasi – Tek iz Dolenjskih Toplic se seli v Vavto vas. V sodelovanju z OŠ Vavta Vas in Občino Straža bomo tako nadaljevali Dolenjsko tradicijo Teka in hoje za upanje.
  • Sobota, 14. oktober 2017, ob 9. uri: Tek in hoja v Postojni
  • Nedelja, 15.oktober 2017, ob 9. uri: Na dan zdravih dojk bomo že 3. Tekli in hodili v grajskem parku v Slovenski Bistrici.

Za večletno podporo pri izvedbi dogodkov Tek in hoja za upanje se zahvaljujemo družbi Mercator. Pivovarna Laško Union z vodo Zala že tradicionalno pomaga pri uresničevanju projektov Europe Donne, ki želijo opozoriti na pomen gibanja, druženja in humanitarnosti. Letošnje aktivnosti pa so podprli tudi v zavarovalnici Vzajemna.

Rožnate pentlje po vsej Sloveniji

Europa Donna želi z rožnato pentljo, ki je simbol boja proti raku dojk, širiti osveščenost. Zato bomo v sodelovanju s farmacevtskimi družbami, ki bodo podarile večjo količino rožnatih pentelj, delili pentlje na dogodkih po Sloveniji.
Vse naše aktivnosti lahko spremljate na spletni strani Europa Donna ter na Facebook profilu Europe Donne.

Sponzorji in podporniki

Bosch Bosch
C & A C & A
Hofer Hofer
Ljubljanske tržnice in parkirišča Ljubljanske tržnice in parkirišča
Lidl Slovenija Lidl Slovenija
LPP Ljubljanski potniški promet
Marx Marx
 Mercator Mercator
Novartis Novartis
NZS Nogometna zveza Slovenije
Petrol Petrol
Pfizer Pfizer
Radio Center Radio Center
Rebel Rebel
Roche Roche
Samsung Samsung
Telekom Slovenije Telekom Slovenije
Zala Zala
Vzajemna Vzajemna