Okrogla miza ob svetovnem dnevu raka jajčnikov

5.5.2016

Vljudno vabljeni na okroglo mizo ob svetovnem dnevu raka jajčnikov, ki bo v četrtek, 5. maja 2016, ob 11. uri, na Onkološkem inštitutu v veliki predavalnici v stavbi C.

8. maja 2013 so se organizacije s področja raka jajčnikov iz vsega sveta združile, da vzgajajo svoje skupnosti o raku jajčnikov in simptomih ter ženskam s to boleznijo, njihovim družinam in prijateljem nudijo podporo in solidarnost v boju proti tej bolezni.

V letošnjem letu se svetovnemu gibanju v podporo zgodnjemu odkrivanju raka jajčnikov pridružujeta tudi Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku dojk in Onkološki inštitut Ljubljana (OIL), ki vabita na okroglo mizo ob svetovnem dnevu raka jajčnikov, ki bo v četrtek, 5. maja 2016, ob 11. uri, na Onkološkem inštitutu v veliki predavalnici v stavbi C.

Program:

• Mojca Senčar, Europa Donna - Slovensko združenje za boj proti raku dojk, Vloga Europe Donne pri osveščanju o raku dojk in jajčnikov
  • Doc. dr. Mateja Krajc, dr. med., vodja Ambulante za onkološko genetsko svetovanje OIL, Mutacije BRCA
  • Aleš Vakselj, dr. med., vodja Oddelka za ginekološko onkologijo OIL, Kirurško zdravljenje raka jajčnikov
  • Asist. dr. Erik Škof, dr. med., Sektor za internistično onkologijo OIL, Internistično zdravljenje raka jajčnikov
  • Znan. svet. dr. Srdjan Novaković, univ. dipl. biol., vodja Oddelka za molekularno diagnostiko OIL, Genetsko testiranje
  • Darja Molan, mlada bolnica z rakom dojk, ki je po odkritju mutacije na genu BRCA svoji mami rešila življenje
  • Predstavitev spletne strani o mutacijah BRCA
  • Predstavitev knjižice o raku jajčnikov (OIL)

Okroglo mizo bo vodila Amela Duratović Konjević, Onkološki inštitut Ljubljana.

VABLJENI!

Zlata Štiblar Kisić, univ. dipl. prav.
v.d. generalne direktorice
Onkološki inštitut Ljubljana