Delavnice za samopomoč pri limfedemu

11.4.2019
Vabimo vas k prijavi na delavnice za samopomoč pri limfedemu, na kateri usposobljeni limferapevti predstavijo tehnike za samopomoč.

V združenju Europa Donna se zavedamo problema limfedema, ki se pri bolnicah pojavi kot posledica zdravljenja raka dojk ali rakov rodil. Limfedem je zastajanje tekočine v prizadetem predelu telesa, do katerega pride zaradi nezadostnega delovanja limfnega sistema, tako zaradi odstranjenih pazdušnih ali trebušnih bezgavk kot zaradi obsevanja. Limfedem potrebuje strokovno, večplastno obravnavo, veliko pa lahko naredijo tudi bolnice same. V združenju pripravljamo predavanje z delavnico za samopomoč pri limfedemu, na kateri usposobljeni limferapevti predstavijo tehnike za samopomoč.

Usposobljeni limfterapevtki po tehniki dr.Voddra podučita bolnice o oskrbi limfedema, o tehnikah samopomoči pri pojavu, sledi praktični prikaz povijanja. Vsaka izmed udeleženk na delavnici prejme komplet povojev za roko ali nogo in se priuči večplastnega povijanja s kratkopoteznimi povoji, ki so primerni za obravnavo limfedema. Na delavnici sodeluje tudi predstavnik podjetja za kompresijska oblačila, ki bolnice seznani s postopkom pridobitve plosko tkanega kompresijskega oblačila po meri. Delavnica se zaključi s skupno telovadbo v kompresiji, prikazane vaje pa udeleženke dobijo tudi za vadbo doma, da lahko same kar največ naredijo za vzdrževanje stanja.

Za nami so že štiri uspešno izvedene delavnici v Ljubljani, Kopru in Novem mestu. Delavnice za samopomč pri limfedemu želimo čim bolj približati ženskam po vsej Sloveniji, do konca leta načrtujemo še šest delavnic. Izvedbo delavnic po Sloveniji so podprli v združenju SILA - International Women's Club Ljubljana, ki so z dobrodelno večerjo in plesom zbrali 7.500 evrov za podporo programu obvladovanja limfedema.

Vabimo vas k prijavi na delavnice, ki potekajo v manjših skupinah. Za prijavo nam pišite na elektronski naslov rodila@europadonna.si in pripišite iz katerega kraja prihajate. Delavnice bomo organizirali v bližini vaše kraja, glede na predhodne prijave.

Andreja

11.4.2019 14:41:20

Gabrov trg 9

Pozdravljeni, imam maligni melanom in so mi bile odstranjene vse bezgavke ingvinalno v desni nogi. Nosim kompresijsko nogavico. Zato bi se prijavila na vas seminar. Lepo pozdravljeni, Andreja Hren

Vesna

11.4.2019 17:29:34

Slapnik

Pozdravljeni, stara sem 40 let in imam potrjeno razširjeno obliko raka jajčnikov...zato ne zaenkrat še niso operirali, za mano sta dve kemoterapiji... Po tretji ali četrti ne bi naj operirali...in odstranili rodila... Z veseljem bi se udeležila vaše delavnice, sploh če bi bila mogoče organizirana v Celju, Žalcu... Hvala in lep pozdrav!

Zlata bilic kalamar

14.4.2019 16:08:13

Letaliska 2 lesce 4248

2017 odkrit rak dojke in bezgavk...kemoterapija...bioloska ...operacija in rekonstrukcija..obsevanje. Nimam bezgavk v levi roki in roka oteka. Rada bi se udelezila tecaja , ce bo kje v blizini. Hvala in lp. Zlata

15.4.2019 10:21:27

Pozdravljeni! Prosimo vas, da nam za prijavo pišite na elektronski naslov rodila@europadonna.si in pripišite iz katerega kraja prihajate. Delavnice bomo organizirali v bližini vaše kraja, glede na predhodne prijave. Lep pozdrav! Polona

Jadranka

22.4.2019 12:21:03

Vejar 13, 8330 Metlika

Po odstranitvi raka na levi dojki so mi odstranili tudi vse bezgavke, Sedaj mi leva roka oteka. Seveda hodim na limfno drenažo, žal pa so čakalne dobe dolge. Presenečena in vesela sem, ko sem prebrala vašo objavo, da si lahko sami pomagamo. Zato se z veseljem prijavljam na delavnico.