Otvoritev presejalno-diagnostičnega centra programa DORA v UKC Maribor

6.12.2018
Včeraj je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor začel delovati presejalno-diagnostični center Državnega presejalnega programa za raka dojk DORA, kjer bodo začeli izvajati dodatne obravnave za ženske v širši regiji severovzhodne Slovenije, pri katerih bodo v programu DORA ugotovljene spremembe.

PDC DORA v UKC MB

Včeraj je v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor začel delovati presejalno-diagnostični center Državnega presejalnega programa za raka dojk DORA (PDC programa DORA). Center so slavnostno otvorili minister za zdravje Samo Fakin, generalni direktor UKC Maribor prof. dr. Vojko Flis in vodja programa DORA mag. Maksimiljan Kadivec.

V UKC Maribor bodo tako postopoma začeli izvajati dodatne obravnave za ženske v širši regiji severovzhodne Slovenije, pri katerih bodo po presejalni mamografiji v programu DORA ugotovljene spremembe. Prav tako bodo ženske, ki jim bodo v PDC programa DORA Maribor odkrili raka dojk, zdravljene v UKC Maribor. Na začetku bo izvajanje dodatnih obravnav potekalo v manjšem obsegu in ob strokovni pomoči zdravnikov ter ostalega osebja z Onkološkega inštituta Ljubljana (OI), ki je nosilec programa DORA v Sloveniji, nato pa se bo obseg preiskav postopoma večal.

Več informacij na spletni strani presejalnega programa DORA.