Rožnati oktober: Zaupajte svojim rokam za zdravje dojk

16.10.2018
Danes smo v prostorih Triglav Lab s predavanjem Zaupaj svojim rokam za zdravje dojk obeležili rožnati oktober in predstavili kratke izobraževalne videovsebine za osveščanje o raku dojk.

Triglav Lab - predstavitev videovsebin

Danes smo v prostorih Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani s predavanjem Zaupaj svojim rokam za zdravje dojk obeležili rožnati oktober, mesec osveščanja o raku dojk in predstavili kratke izobraževalne videovsebine, s katerimi bomo v Združenju Europa Donna Slovenija promovirali zdrav življenjski slog, pomen samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Izdelavo videovsebin je podprla Zavarovalnica Triglav.

Na predavanju sta predsednica Združenja Europa Donna Slovenija dr. Tanja Španić in častna predsednica združenja Mojca Senčar spregovorili o številkah in predstavili pomen zdravega načina življenja. Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli okoli 1300 žensk in do 15 moških. Vedeti moramo, da je rak dojk visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje obolevnosti pomembno predvsem osveščanje o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. Udeleženke pa so lahko na silikonskem modelu dojk preverile pravilno tehniko samopregledovanja, saj lahko s poznavanjem svojega telesa in rednim mesečnim samopregledovanjem pripomoremo k zdravju posameznika v kasnejših letih.