Okrogla miza Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET

29.11.2017
Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET je pripravilo okroglo mizo z naslovom "Ali bo slovenska onkologija tudi v prihodnje zmogla slediti potrebam bolnikov z rakom?".

Okrogla miza Onko Net

V ponedeljek, 27. novemba je Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET, katerega član je tudi Europa Donna Slovenija, izpeljalo okroglo mizo z naslovom "Ali bo slovenska onkologija tudi v prihodnje zmogla slediti potrebam bolnikov z rakom?". Na okrogli mizi so aktivno sodelovali in izmenjavali mnenja in predloge vsi ključni deležniki pri oskrbi bolnikov z rakom: predsednica Združenja ONKO NET Kristina Modic, prof. dr. Branko Zakotnik - vodja Državnega programa za obvladovanje raka, Marjan Sušelj - direktor ZZZS, dr. Jožica Maučec Zakotnik - državna sekretarka na Ministrstvo za zdravje, prof. dr. Vesna Zadnik - vodja epidemiologije na OI, doc. dr. Vilijem Kovač - strokovni direktor OI, doc. dr. Tit Albreht, koordinator evropskega programa CANCON iz NIJZ, dr. Zdenka Čebašek Travnik - predsednica Zdravniške zbornice, Gordana Lokajner - glavna medicinska sestra OI, Marko Kušar - predstavnik Foruma inovativnih farmacevtskih družb, prim. Mojca Senčar – predstavnica Europe Donne Slovenija.

V razpravo so se vključili tudi številni udeleženci okrogle mize, ki so prihajali s strani društev, zdravstveni strokovnjaki različnih medicinskih področij, ki so vključene v obravnavo bolnikov z rakom in predstavniki farmacevtske industrije. Okroglo mizo je odlično vodila novinarka in dobra poznavalka področja onkologije pri nas Maja Južnic Sotlar. Po vtisih vseh udeleženih sodeč je bila okrogla miza odličen začetek bolj tesnega sodelovanja med vsemi ključnimi deležniki.

Združenje ONKO NET ta hip sestavljajo: Združenje Limfom Levkemija, Europa Donna Slovenija, Europacolon Slovenija, Društvo OnkoMan, Ustanova Mali vitez in Društvo Ko-Rak.si.

Nekaj poudarkov z okrogle mize.