Rožnate pletenine 2017

18.8.2017
Vabimo vas k soustvarjanju rožnatih pletenin, s katerimi bomo za en mesec ovili drevesa v Parku Zvezda v Ljubljani in številnih drugih mestih po Sloveniji ter mimoidoče osveščali o raku dojk.

Rožnate pletenine

Že tretje leto bomo v oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk, z rožnatimi pleteninami za en mesec ovili drevesa v Parku Zvezda v Ljubljani in številnih drugih mestih po Sloveniji, ki bodo mimoidoče opozarjali na pomen osveščanja o raku dojk.

Vabimo vas k soustvarjanju vseslovenske akcije pri osveščanju ter nam po svojih močeh pomagate doseči letošnji cilj: obleči vsaj eno drevo v vsaki občini!

Rožnate pletenine Mojca Senčar, Tanja Španić

***Kdo lahko sodeluje?***
Prav vsi! Od izkušenih rokodelk, ki pletete in kvačkate, kot tudi tisti, ki bi se radi naučili te ˝ročne meditacije˝. Za vas bo organizirano kar nekaj delavnic kvačkanja in pletenja v naših prostorih ter po celi Sloveniji.

***Kako?***
● Nakvačkate ali napletete kos pletenine v pretežno rožnati barvi, naj bo to šal, babičin kvadratek, odejica, rožnata pentlja, različni vzorci rožnatih odtenkov. Izvedbo prepuščamo vaši domišljiji pri ustvarjanju različnih vzorcev rožnatih odtenkov! Veseli bomo vseh oblik in velikosti. Šteje vaša volja do ustvarjalnosti in ne izgled.

● Svoj izdelek nam pošljite do 25. septembra 2017 na: Europa Donna, Vrazov trg 1, 1000 Ljubljana
Prosimo pripišite svoj kontakt: ime, priimek, naslov in elektronski naslov.

● Pomagate nam povezati izdelke v pleteni mozaik med 20.-27.9. na skupnih delavnicah v prostorih Europe Donne. O terminih vas obvestimo v sredini septembra.

● V začetku oktobra 2017 bomo z vašo pomočjo ovijali drevesa (Ljubljana, Postojna itd.). V kolikor nam lahko pomagate pri organizaciji ovijanja dreves v vašem kraju ali organizaciji brezplačne delavnice kvačkanja, nam pišite, veseli bomo vaše pobude.

Vabljeni, da se nam pridružite in po svojih močeh prispevate k akciji. Mi pa vam omogočimo druženje, učenje kvačkanja in pletenja ter izmenjavo zgodb, ki nas povezujejo z rožnatimi nitmi življenja.
Hvala, da boste z nami povezali rožnate niti za zdravje!

Več informacij: m: 040 160 075, e: sanda.velic@europadonna.si

Rožnate pletenine v Parku Zvezda

Anica Stojko

30.8.2017 10:26:43