visual

Ujemi pravi trenutek - to je sreča.

Europa Donna

Praznovanje 20 letnice Europe Donne Slovenija

16.6.2017
Europa Donna Slovenija je včeraj s slavnostno prireditvijo obeležila 20 let delovanja združenja v Sloveniji.

20 let Europe Donne Slovenija

V prostorih Muzeja novejše zgodovine je včeraj zvečer potekala slavnostna prireditev, s katero smo obeležili 20 let delovanja Europe Donne v Sloveniji. V krogu aktivnih članic, predanih zdravnikov, dolgoletnih prijateljev in podpornikov ter predstavnikov sponzorjev, brez katerih si svojega dela na področju osveščanja o raku dojk ne znamo predstavljati, smo proslavili dosedanje uspešne projekte in razmišljali tudi o letih, ki prihajajo. Svojo podporo nam je s svojo prisotnostjo izrazila ministrica za zdravje gospa Milojka Kolar Celarc, z veseljem pa smo gostili tudi podžupana Občine Slovenska Bistrica gospoda Stanislava Mlakarja s soprogo, ki v lokalnem okolju izdatno podpira delovanje Europe Donne.

Skozi prijeten večer nas je popeljal odličen dramski igralec Klemen Janežič, ki je povezal glasbene točke Nuše in Izzya, plesalk in kratke videe v prijeten večer, ki se ga bomo še dolgo spominjali. Predsednica Europe Donne Tanja Španić je, potem ko je aprila prevzela vodstvo Europe Donne, spregovorila o svoji izkušnji, ki jo je pripeljala v naše združenje in o načrtih za prihodnost. Ob koncu kratkega programa smo pripravili še majhno presenečenje za dolgoletno predsednico Mojco Senčar, z lepim šopkom jo je razveselil njen osemletni vnuk Brin.

Večer se je nadaljeval ob prijetnem druženju ob pogostitvi in penini, za katero so poskrbeli v kleti Jeruzalem Ormož. S pivom in vodo pa je naš dogodek podprla Pivovarna Union. Kot se za praznovanje jubileja spodobi, smo se na koncu posladkali tudi z izvrstno sadno-čokoladno torto. Vsi udeleženci pa so ob odhodu prejeli zbornik 20 let združenja Europa Donna Slovenija, ki smo ga pripravili prav za to priložnost. V zborniku smo pogledali nazaj in se spomnili nekaterih odmevnih aktivnosti, ki so bogatile naše delovanje in prinesla nova prijateljstva ter pogledali naprej k izzivom, ki združenje Europa Donna čakajo v prihodnosti. Hvala za vašo podporo in se že veselimo novih projektov.
 

Nazaj na arhiv

Komentirajte objavo

  
 
 
 
Oddaj vprašanje