Nikina nordijska hoja – bonus v Rožnatem izzivu

30.5.2017
Ponovno vas vabimo, da sprejmete Rožnati izziv in poskrbite za svoje zdravje! Tokrat se lahko za enega od bonusov v Rožnatem izzivu pridružite na Nikini nordijski hoji, ki bo potekala to soboto, 3. junija 2017, v Strunjanu.

Sprejmite Rožnati izziv in poskrbite za svoje zdravje!

Tokrat se lahko za enega od bonusov v Rožnatem izzivu pridružite na Nikini nordijski hoji, ki bo potekala to soboto, 3. junija 2017, v Strunjanu. Tisti, ki Dnevnikovo rekreativno prireditev poznate, že veste, kaj pričakovati, za tiste, ki še niste odločeni, vabljeni, da sprejmite izziv.

Če s palicami še niste hodili, naj to ne bo izgovor, da se v soboto, 3. junija, ne bi odpravili na Obalo. Časopisna hiša Dnevnik vas vabi v Strunjan, natančneje v krajinski park. Kot ednini slovenski morski park, kjer naravni rezervat obsega severno obrežje Strunjanskega polotoka s pripadajočim dvestometrskim pasom morja, vabi s privlačnim, štiri kilometre dolgim in na nekaterih mestih do 80 metrov visokim flišnim klifom. Več o parku bodo obiskovalci Nikine nordijske hoje lahko izvedeli med pohodom, skupaj pa si bomo lahko ogledali tudi film o njem.

Več o Nikini nordijski hoji in prijavnica. Za članice Europe Donne velja naročniška cena.

Še nekaj o nordijski hoji.

Hoja je naravno gibanje človeka, pri nordijski hoji pa ga nadgradimo z uporabo para posebno oblikovanih palic. Pri tem se ohranijo vse značilnosti naravne, biomehanske in pravilne hoje ter ustrezne telesne drže. S pravilno tehniko uporabe palic omogočimo intenzivnejšo hojo, ob kateri aktiviramo do 90 odstotkov različnih mišičnih skupin v telesu ter ohranimo simetričen in celosten trening vsega telesa ter učinkovito aerobno vadbo. To blagodejno vpliva tako na srčno-žilni sistem kot tudi na dihala, preprečuje nabiranje odvečne telesne teže in nastanek sladkorne bolezni, ugodno pa deluje tudi na lokomotorni aparat ter preprečuje povečano obremenjevanje skočnega, kolenskega in kolčnega sklepa.

Rožnati izziv

V Europi Donni smo za  vas smo pripravili rožnati izziv, pridružite se nam in poskrbite za svoje zdravje! Skozi različne športne aktivnosti bomo zbirali dele rožnate pentlje, do konca akcije pa bomo sestavili celoto – rožnato pentljo. Več o Rožnatem Izzivu.