visual

Ujemi pravi trenutek - to je sreča.

Europa Donna

Začetek mandata novih organov združenja Europa Donna

31.3.2017
Članice in člani združenja Europe Donne smo na 19. redni letni skupščini spremenili statut in izvolili nove organe združenja, ki svoj štiriletni mandat nastopijo s 1. aprilom 2017.

Mojca Senčar, Tanja Španič

Članice in člani Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk smo na 19. redni letni skupščini, ki je potekala v četrtek, 9. marca na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, spremenili statut in izvolili nove organe združenja, ki svoj štiriletni mandat nastopijo s 1. aprilom 2017. Z mesta predsednice se je po štirih mandatih poslovila Mojca Senčar, vodenje Europe Donne pa je prevzela dosedanja generalna sekretarka Tanja Španić. Doktorica znanosti iz veterinarske medicine, ki je pri šestindvajsetih letih zbolela za rakom dojk in se leta 2009 pridružila združenju. Že od samega začetka se je aktivno vključevala v delovanje združenja, leta 2011 je prevzela vodenje Sekcije mladih bolnic, od leta 2014 pa je kot generalna sekretarka skrbela za razvoj projektov združenja.

Najpomembnejši cilji slovenske Europe Donne ostajajo osveščanje o raku dojk in o drugih ženskih rakih, o pomenu zgodnjega odkrivanja, učinkovitega in vsaki bolnici prilagojenega zdravljenja, potrebi po psihosocialni podpori bolnicam in njihovim svojcem ter razvoju paliativne oskrbe neozdravljivo bolnih. Tudi v naslednjih letih pomemben del dejavnosti Europe Donne predstavlja pomoč v stiski bolnicam, njihovim svojcem in prijateljem ter povezovanje članic prek različnih aktivnosti v skupnost, ki temelji na srečevanju, gibanju, druženju in medsebojni podpori. Združenje pa bo še aktivneje spremljalo aktivnosti zdravstvene politike in institucij, ki so vpete v obravnavo raka ter si prizadevala za ustvarjanje ustreznega okolja in sprejemanje zakonodaje, ki prinaša nove, boljše rešitve v slovenski zdravstveni sistem.

Novi organi združenja Europa Donna, ki svojo funkcijo nastopijo s 1. aprilom 2017
Upravni odbor:
1. Tanja Španić – predsednica
2. Radka Tomšič - podpredsednica
3. Ada Gorjup – zakladničarka
4. Tatjana Kušar
5. Darja Rojec
6. Livija Rojc Štremfelj
7. Wanda Mantelj Brkopec
Upravni odbor se sklicuje 4x letno

Nadzorni odbor:
1. Zdenka Cerjak
2. Marija Ferlež
3. Vesna Gregorič

Častno razsodišče:
1. Rina Klinar
2. Duša Mandič
3. Tereza Gomiljšek

Delovna skupina združenja Europa Donna
- Vodja sekcije mladih – Mojca Buh
- Vodja sekcije za gibanje in šport – Rebeka Potočnik
- Vodja sekcije bolnic z napredovalim rakom dojk – Vesna Radonjič Miholič
- Publikacije – Danica Zorko
- Vodenje projektov – Sanda Velić
- Odnosi z javnostmi, uredništvo spletne strani – Polona Marinček
- Administracija Meta Vodiškar

Nazaj na arhiv

Komentirajte objavo

  
 
 
 
Oddaj vprašanje