Postani članica/postani član!

Za rakom dojk ali rakom rodil lahko zboli vsaka ženska. Najpogosteje zbolijo ženske po 50. letu, čeprav se lahko to zgodi tudi mnogo mlajšim. V Sloveniji letno za rakom dojk zboli na novo skoraj 1.300 žensk, za raki rodil pa skupno več kot 700 žensk. Verjetnost, da se bo to zgodilo katerikoli ženski s starostjo narašča. Za rakom dojk lahko zbolijo tudi moški, vendar 100 krat redkeje kot ženske.

Vabimo vas, da se nam pridružite v združenju za boj proti raku dojk; razlogi za članstvo v slovenskem združenju Europa Donna so:

• nobene pravice niso več samoumevne, vsako pravico si moramo izboriti oziroma se potruditi za ohranitev le te;
  • vse ženske med 50. in 69. letom v Sloveniji morajo imeti zagotovljene preventivne presejalne preglede - mamografijo na vsaki dve leti po petdesetem letu;
  • če zbolijo, morajo imeti zagotovljeno takojšnje, vsaki bolnici prilagojeno učinkovito zdravljenje, celostno rehabilitacijo in psihosocialno podporo;
  • glas posameznice ne šteje veliko, zato bomo zastavljene cilje lažje dosegli, če nas bo več.

Članice in člani si prizadevamo, da kar najbolje izpolnjujemo zastavljene cilje. Stalno širjenje članstva in podpora mnogih organizacij pri našem delu pa omogočajo tudi določene ugodnosti za vse, ki se nam pridružijo. Naše članice in člani prejemajo Novice Europa Donna, obvestila o predavanjih, dodatne ugodnosti pa so objavljene v vsaki številki novic (brezplačna predavanja, SOS telefoni in razne vrste popustov - na primer v zdravilišču).

Letna članarina za tekoče leto znaša 10 EUR.