Članstvo

Za rakom dojk lahko zboli vsaka ženska. Najpogosteje zbolijo ženske po 50. letu, čeprav imajo lahko raka dojk tudi mnogo mlajše. V Sloveniji letno za rakom dojk zboli na novo skoraj 1.300 žensk. Verjetnost, da se bo to zgodilo katerikoli ženski s starostjo narašča. Za rakom dojk lahko zbolijo tudi moški, vendar 100 krat redkeje.

Vabimo vas, da se nam pridružite v združenju za boj proti raku dojk; razlogi za članstvo v slovenskem združenju Europa Donna so:

• nobene pravice niso več samoumevne, vsako pravico si moramo izboriti;
  • vse ženske, ne le tiste, ki imajo denar, morajo imeti zagotovljene preventivne brezplačne preglede - mamografijo na vsaki dve leti po petdesetem letu;
  • če pa zbolijo, pa morajo imeti zagotovljeno takojšnjo in najboljšo zdravstvena oskrba;
  • glas posameznice ne pomeni veliko, zato bomo zastavljene cilje lažje dosegli, če nas bo več.

Članice in člani si prizadevamo, da kar najbolje izpolnjujemo zastavljene cilje. Stalno širjenje članstva in podpora mnogih organizacij pri našem delu pa omogočajo tudi določene ugodnosti za vse, ki se nam pridružijo. Naše članice in člani prejemajo Novice Europa Donna, obvestila o predavanjih, dodatne ugodnosti pa so objavljene v vsaki številki novic (brezplačna predavanja, SOS telefoni in razne vrste popustov - na primer v zdravilišču).

Letna članarina za tekoče leto znaša 10 EUR.